Вести


Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

Нови Сад , 16. март 2018.
-A A +AСнажна подршка најстаријем српском професионалном театру .

Нови Сад , 16. март 2018. .

Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су „Стеријино позорје“, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

„Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама ће као оснивачи и пријатељи СНП и даље помагати његов рад и подржавати програме балета, опере и драме“, додала је Милошевићева приликом посете СНП, нагласивши да је њено задовољство тим веће што је управо из те куће дошла на функцију коју тренутно обавља.

С друге стране, управник Зоран Ђерић је изразио задовољство што је, одмах после посете Матици српској, новоизабрана покрајинска секретарка посетила управо СНП, нагласивши да тај театар има изузетан уметнички и кадровски капацитет.

„Током ове позоришне сезоне наша публика ће уживати у репертоарским и програмским новинама, а као национални театар ми смо спремни да будемо и у функцији програма града Новог Сада у припремама за Европску престоницу културе 2021. године“, рекао је Ђерић.

Посета секретарке Милошевић СНП уприличена је, иначе, у току припрема за премијеру опере „Поп Ћира и поп Спира“, чији либрето је настао на основу чувеног романа Стевана Сремца, а композитор је академик Дејан Деспић, која ће бити изведена 28. марта, на дан тог театра.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs