Вести


Снажна подршка Тибора Наврачича у развоју културе Новог Сада и Покрајине

Нови Сад , 01. октобар 2018.
-A A +AСнажна подршка Тибора Наврачича у развоју културе Новог Сада и Покрајине.

Нови Сад , 01. октобар 2018. .

У дворани Еђшег у Новом Саду, у организацији Фондације „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“ данас је одржан радни састанак са европским комесаром за културу, омладину и образовање Тибором Наврачичем, на коме су поред покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић учествовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, члан градског већа Града Новог Сада задужен за културу Далибор Рожић, директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић и председница Управног одбора Фондације Тијана Палковљевић Бугарски.

Тема састанка била је презентација пројекта „Нови Сад 2021“, упознавање са даљим плановима развоја културе Новог Сада и целе регије, као и даља сарадња у свим другим областима културе.

„Посебно је задовољство угостити европског комесара за културу, омладину и образовање господина Тибора Наврачича, у тренутку када смо данас открили награду Европске уније за културно наслеђе и награду Европе Ностре на Тврђави Бач и када Нови Сад има титутлу не само Европске престонице културе, већ и омладинске престонице Европе у следећеој години“ изјавила је након састанка медијима Драгана Милошевић.

Са тим у вези, истакла је Милошевићева, јасно је да и Покрајинска влада, као и секретаријат на чијем сам челу јесу партнери и подршка, јер ми заправо представљамо данас једну велику „културну породицу“, како бисмо, апсотрофирала је она, мапирали не само Нови Сад, већ и целу Војводину на културолошкој мапи Европе.

Тибор Наврачич се захвалио на гостопримству, током данашњег дана, како у општини Бач, тако и у Новом Саду, истичући да титула Европске престонице културе, отвара бројна друга културолошка врата и даје предност граду да постане нераздвојни део градова Европске уније са тим епитетом, у чему вам дајемо неизмерну подршку.

Милош Вучевић истакао је да презентација нашег града у предстојећој титули, није само ограничена на 2021. годину, већ и много даље, јер то је наша шанса за развој, са чиме се сложио и директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs