Вести


Спектакуларно изведена опера „Аида“ пред многобројном публиком

Нови Сад , 15. септембар 2021.
-A A +AСпектакуларно изведена опера „Аида“ пред многобројном публиком .

Нови Сад , 15. септембар 2021. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас спектакуларном и премијерном извођењу Вердијеве опера „Аида“, која је са више од 350 учесника на сцени - музичара у оркестру, чланова хора, домаћих и међународних солиста, балетских играча и великог броја статиста за познату сцену марша војника, отворила и 161. сезону Српског народног позоришта.

Честитајући свим грађанима Србије Дан слободе националног јединства и Дан заставе, секретар Драгана Милошевић од срца је честитала и Српском народном позоришту, свим уметницима Опере СНП-а и свима онима,који су учествовали у припреми вечерашњег спектакуларног извођења Вердијеве „Аиде“, на величанственом догађају и на очекивању-неочекиваног.

Како она наводи, Опера нашег најстариег националног театра превазишла је све досадашње стандарде и показала пут, којим надаље треба да се иде, а у томе ће јој снажну подршку као оснивач пружити Покрајинска влада и секретаријат на чијем сам челу.

Подсећам, истакла је она, да у години када цео свет обележава 120 година од смрти Вердија, Опера Српског народног позоришта на темељима три велика јубилеја – 160 година позоришта, 120 година од смрти великог композитора и 150 година од праизведбе „Аиде“, поново је извела након четири деценије од последње поставке, ово епско оперско дело.

„Аида“ је пред многобројном публиком изведена у складу са оригиналном идејом композитора – под ведрим небом, међу зидинама Петроварадинске тврђаве, а овог пута под диригентском палицом госта из Италије маестра Андреа Солинаса и у режији Александра Николића, прича о истоименој етиопској принцези и робињи у древном Египту, поново је засенила публику. Кореографију за наступ осмислио је Александар Илић, а као Аида наступила је сопран Соња Шарић, док су улоге Амнериса и Радамеса певали мецосопран Вишња Радосав и тенор Стеван Каранац. Басбаритон Небојша Бабић био је Краљ Египта, док је улогу свештеника Ремфиса добио бас Рикардо Цанелато. Сопрану Маји Андрић поверена је била улога Велике свештенице.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs