Вести


Спортски терени за све Владимировчане

Нови Сад , 12. септембар 2015.
-A A +AСпортски терени за све Владимировчане.

Нови Сад , 12. септембар 2015. .

Још једно мало јужно-банатско село Владимировац, обрадовало је своје ђаке правим малим спортским центром у оквиру Основне школе „1.Мај“ чију је изградњу финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Улагањем од скоро 10 милиона динара направљен је мини пич терена са вештачком травом и изграђен је и пресвучен кошаркашки терена којим се Владимировчани могу подичити сада као јединственим на целој своје Општине Алибунар. Отварајући и званично нове терене, које ђаци и житељи Владимировца већ увелко користе, ресорна секретарка госпођа Мариника Тепић пожелела је да управо ови терени постану центар њихове свакодневнице и најбезбедније место у селу.
„Чињеница је да живимо у времену отуђености, када су окупљања на спортским игралиштима на којима деца осим што се баве физичком активношћу стичу и праве пријатеље, замениле игрице на компијутерима и друштвене мреже. Желимо да то више не буде тако и трудимо се да свој деци обезбедимо простор на којем они могу да се баве спортом, а поготову школарцима и младима из малих средина јер је њима то свакако потребније. Улагањима као што су ова трудимо се да им пружимо све оно што имају и деца из великих градова и места.
Изградња и пресвлачење кошаркашког терена и изградња мини пич терена са вештачком травом само је још једна од наших инвестиција у развој школског спорта у АП Војводини. Веома нам је важно да све школе у Војводини имају потребне услове за извођење часова физичке културе јер је овај предмет најважнији за правилан развој наше деце. Чинимо све што је у нашој моћи да им то и омогућимо, па смо тако недавно све основне школе које немају салу за физичко васпитање или га спроводе у адаптираним учионицама опремили неопходним спортским реквизитима.“


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs