Вести


Србија и Војводина почасни гости Сајма књига у Будимпешти

Нови Сад , 30. јануар 2018.
-A A +AСрбија и Војводина почасни гости Сајма књига у Будимпешти.

Нови Сад , 30. јануар 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић са сарадницима разговарао је јуче у Покрајинској влади са помоћницом министра културе и информисања Иваном Димић, специјалним саветником у министарству културе и информисања Драганом Хамовићем и вишим саветником за књижевно стваралаштво и издаваштво Младеном Весковићем о заједничком наступу на предстојећем Сајму књига у Будимпешти, на коме ће Србија бити почасни гост.

Саговорници су се сложили да ће заједничким наступом на Сајму са бројним издањима, Србија и Војводина бити представљене у најбољем светлу.

Штаткић је рекао да ће Покрајински секретаријат за културу ће представити и многобројна издања на језицима националних мањина , чији језик је у службеној употреби, с обзиром на то да ће Матица српска и издавачка кућа „Форум“ бити носиоци концепта наступа на Сајму.

„Поред сарадње у области издаваштва, веома је важно да координирамо и сарађујемо и када су у питању расписани конкурси за пројекат „Градови у фокусу“, где је неколико градова из Војводине аплицирало, као и конкурси који се тичу дигитализације, на које се пријавило свих 12 покрајинских институција – завода за културу, музеја, позоришта, “ рекао је секретар Штаткић и додао да би било добро да се координира и по питању приоритетних уметничких фестивала, кроз заједничку подршку која би им омогућила лакшу реализацију.

Делегација Министарства културе и информисања јуче је посетила Матицу српску и Библиотеку Матице српске, где су о предстојећем Сајму књига у Будимпешти разговарали са председником Матице српске проф. др Драганом Станићем и управником Библиотеке Селимиром Радуловићем.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs