Вести


Срце Војводине је отворено за све

Нови Сад , 26. јун 2017.
-A A +AСрце Војводине је отворено за све.

Нови Сад , 26. јун 2017. .

Свака национална и свака верска заједница је за Војводину изузетно важна и отуда и наша недвосмислена подршка њиховим традиционалним манифестацијама као значајном елементу очувању укупног идентитета, рекао је синоћ, поздрављајући учеснике Бајрамске софре покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић.

Реч је о манифестацији којом припадници Исламске заједнице традиционално обележавају крај Рамазанског поста, а која се у центру Новом Саду, под називом „Улица отвореног срца“, одржава девету годину за редом.

„Наше чврсто и трајно опредљење јесте не само да чувамо, него и развијамо богатство различитости Војводине и Србије и на томе ћемо истрајати. Да бисмо у томе успели морамо једнако да поштујемо и себе и друге и то ћемо и убудуће чинити“, додао је Штаткић, преносећи припадницима Исламске заједнице честитке председника Покрајинске владе Игора Мировића поводом великог верског празника.

Поред покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, присутне је поздравио и реис-ул-лема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић.

„Наша порука вечерас јесте да је у заједништву спас, да је само у заједништву срећа свих нас који овде живимо“, рекао је, уз остало, реис-ул-лема Насуфовић.
Према речима председника Скупштине Града Новог Сада Здравка Јелушића, догађаји попут Бајрамске софре су „прилика да схватимо и покажемо колико поштујемо једни друге“.

„Сви велики верски празници шаљу поруке мира и суживота, дакле оног најбољег што је у срцима људи“, додао је Јелушић.

Рамазански пост, траје месец дана, а традиционалну свечаност поводом његовог завршетка су, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Града Новог Сада и Културног сентра Нови Сад, организовали Исламска заједница Србије и Муфитијство војвођанско.
,


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs