Вести


Субвенције од 100 милиона динара за набавку опреме у 16 војвођанских компанија

Нови Сад , 08. јун 2018.
-A A +AСубвенције од 100 милиона динара за набавку опреме у 16 војвођанских компанија.

Нови Сад , 08. јун 2018. .

Покрајински скеретар за регионалани развој међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од 100 милиона динара, представницима 16 приватних компанија којe су права на средства оствариле по основу Конкурса за куповину опреме у малим и средњим привредним друштвима на територији АП Војводине.

Право на бесповратна новчана средства оствариле су компаније чије су делатности процењене од значаја за развој АП Војводине, а како је ресорни секретар Бјелић истакао, служиће за почетак, за повећање или унапређење процеса производње у овим компанијма.

„ Данас смо у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, конкурентне и здраве компаније које су испуниле конкурсне услове, подстакли финансијским средствима која ће допринети њиховом даљем развоју а тиме и јачању привреде у целини, што предстваља примарни циљ Покрајинске владе“, изјавио је Бјелић и појаснио да ће корисници тим новцем, у износима од два до десет милиона динара, моћи да покрију и до 50 одсто набавке опреме.

Он је истакао да се доделом данашњих субвенција завршава други циклус у овиру конкурсне мере за подстицај свеукупног развоја, који се спроводи кроз Буџетски фонд за спровођење мера развојне политике Војводине и најавио нови конкурс за отварање нових радних места, који ће бити расписан у септембру.

Субвенције за бесповратно финансирање куповине опреме привредних друштава повезаних с реализацијом инвестиција, предвиђају куповину искључиво нове опреме чија набавна вредност не може бити нижа од четири милиона динара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs