Вести


Тепић: Морамо учинити све како би спречили и превентирали насиље међу младима

Нови Сад , 25. новембар 2015.
-A A +AТепић: Морамо учинити све како би спречили и превентирали насиље међу младима.

Нови Сад , 25. новембар 2015. .

Како би превенирали и спречили насиље међу младима, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, расписао је ове године трећи пут заредом конкурс за превенцију насиља и дискриминације. Циљ овог јединственог конкурса је смањивање предрасуда међу младима из осетљивих група, као и подржавање пројеката који превенирају насиље и то родно засновано, вршњачко и све популарније међу младима – електронско насиље. Данас је у Покрајинској влади уприличено свечано потписивање уговора за реализацију овог конкурса. Са буџетом од 8 милиона динара подржана су 44 пројекта основних и средњих војвођанских школа, установа, удружења младих и удружења за младе.

Истичући важност ове теме, покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић рекла је да је веома важно да се сва могућа пажња усмери на овај проблем јер његове последице могу бити енормне.

„Већ трећу годину заредом, сада већ традиционално, Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао је конкурс за превенцију насиља и дискриминације међу младима, ослушкујући проблеме који се дешавају у нашем друштву. Као и протеклих година фокус смо ставили на вршњачко насиље и интернет насиље које је у поодмаклој фази нарочито у школским заједницама, односно међу омладином до осамнаест година. У другом плану смо оставили дискриминацију националних заједница и ромске популације, врло оправдано, јер имамо два покрајинска секретаријата која се стратешки баве овим питањима са великим буџетима и посебним програмима. Оно што бих истакла као посебан приоритет јесте превенција вршњачког насиља, које се из године у годину, све брже спушта из средњих у основне школе,“ рекла је Мариника Тепић и додала да је конкурсна комисуја имала тежак задатак, јер се и ове године на конкурс који се популарно зове „анит – насиље“ пријавило скоро 200 апликаната.

„И прошле, а и ове године, пријавило се готово 200 апликаната што показује да ово јесте тема којом сви желимо да се бавимо и да пробамо на разне начин да спречимо како насиље, тако и дискриминацију међу младима. Морамо учинити све на том путу и сви онолико колико можемо,“ рекла је покрајинска секретарка за спорт и омладину.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs