Вести


Тепић: Чинимо све да унапредимо тренажне процесе у Војводини

Нови Сад , 24. новембар 2015.
-A A +AТепић: Чинимо све да унапредимо тренажне процесе у Војводини.

Нови Сад , 24. новембар 2015. .

Рукометни савез Војводине један је од првих који је препознао значај развоја информационих технологија у спорту, те је тако уз финансијску помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину креирао јединствену апликацију за мобилне уређаје која ће помоћи како рукометним тренерима, тако и свим спортистима. Данас је у згради Покрајинске владе, ова апликација по први пут презентована, а част да је пусти у рад припала је покрајинској секретарки за спорт и омладину Мариники Тепић која је истакла да су информационе технологије недовољно искоришћене у спорту и да јој је посебно драго што је овакав један пионирски подухват почео управо у Војводини.
„Побољшање тренажних процеса војвођанских спортиста и њихових тренера и брига о њима у сваком смислу је одувек био један од главних приоритета овог Секретаријата. До сада смо опремали, санирали и градили спортске објекте, подједнако у Срему, Банату и Бачкој, а овом апликацијом коју смо подржали са 750 хиљада динара, отворили смо ново поглавље у раду тренера и спортиста. Посебно ме радује што је идеја за изаду ове апликације потекла од наше прослављене рукометашице Јелене Ерић Раковац, јер то само говори у прилог томе да жене завређују посебно место у систему спорта.
Њена жеља да своја искуства стечена током дугодишње каријере пренесе и на млађе генерације вредна је сваке похвале и ја овом приликом још једном честитам њој и целом тиму који је са њом радио на креирању ових методских упутстава који ће сигурна сам унапредити рукометни спорт, а посебно у раду са млађим рукометашицама и рукометашима.“
Присутнима је апликацију чије је преузимање бесплатно и доступно свима, процес њене израде и садржај представила Јелена Ерић Раковац која овом приликом рекла да је ово једина апликација ове врсте и то не само у Војводини, већ и Србији и читавом региону. Прослављена рукометашица је истакла и да је у припреми ове апликације учествовало, поред познатих тренера, и 100 најбољих младих рукометашица и рукометаша из целе Војводине, а који су урадили преко 350 вежби.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs