Вести


Три хиљаде школских торби за прваке у 30 општина АП Војводине

Нови Сад , 11. октобар 2017.
-A A +AТри хиљаде школских торби за прваке у 30 општина АП Војводине.

Нови Сад , 11. октобар 2017. .

У Покрајинској влади данас су представницима 30 општина у АП Војводини уручени поклон-купони за 3000 школских торби за прваке, у вредности преко десет милиона динара.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-нацоиналне заједнице Михаљ Њилаш је рекао да је данашњи дан наставак образовне политике покрајинске администрације како би мање развијене општине биле у фокусу, као и да се укључи што више општина у којима се образовање одвија и на језицима националних мањина.

„Ово је један мали али значајан поклон Покрајинске владе нашим првацима, и наше чврсто опредељење ка унапређењу у спровођењу просветне политике“, поручио је Њилаш.

Госте је примио домаћин скупа покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и истакао да ово представља резулат тимског рада надлежних секретаријата руководећи се принципом праведности.

„Верујем да смо, руководећи се тим принципом, заиста остварили циљ, јер смо кренули од најнеразвијених општина, из четврте категорије, као и општина у којима је карактеристичан мултиетнички састав“, рекао је Милошевић, и додао да само интеракцијом локалне власти и надлежних покрајинских институција се може градити успешан образовни систем на добробит наше деце.

Милошевић је истакао да је Покрајинска влада издвојила средства и за обнављање школа у Војводини и подсетио да је у августу доделила школске ранчеве за 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају специјалне школе на територији АП Војводине.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs