Вести


Туристичка понуда Војводине на сајму туризма у Милану 2012

Нови Сад , 22. фебруар 2012.
-A A +AТуристичка понуда Војводине на сајму туризма у Милану 2012.

Нови Сад , 22. фебруар 2012. .

Нови Сад, 22. фебруар 2012. - На Међународном сајму туризма БИТ у Милану од 16. до 19. фебруара 2012. године,  на заједничком штанду ТОС представили су се Туристичка организација Србије, град Београд (ТОБ), Чачак и Ниш, потом Влада АП Војводине, Покрајински секретаријат за привреду и туризам Војводине. На штанду је представљена туристичка понуда Србије, као и Покрајине Војводине, а посебан акценат је стављен на гастрономију, Дунав-активан одмор, села, кампове, понуду кратких одмора у градовима, културу и музичке манифестације, које се одржавају током лета у Србији.Покрајински секретаријат за привреду по други пут организује и субвенционише наступ туристичке привреде Војводине у Милану, Италија. Ове године Покрајински секретаријат за привреду у први план је ставио промоцију пројекта ,,Богатство различитости", са акцентом на гастрономију, винске туре и Дунав. На делу штанда који је закупио Покрајински секретаријат за привреде као гости су наступили Туристичка организација Војводине, града Новог Сада, Темерина и Жабља.
Делегација Покрајинског секретаријата на састанцима са директором представништва Привредне коморе Србије у Милану, Италија, Ратком Игњатовићем, и трговинским аташеом Републике Србије у Конзулату у Милану, Италија, Борком Стефановићем, разговарала о могућностима унапређења привредне сарадње АП Војводине и регије Ломбардија. 
Међународни сајам туризма у Милану је окупио у 6 павиљона 2.287 излагача из 130 земаља, који су представили преко 5.000 разноврсних туристичких понуда, на 100.000 м2 изложбеног простора. На Сајму је било ангажовано и 60.000 професионалних оператора, а међу њима и  20.000 агената и менаџера у туризму. Ова међународна сајамска манифестација је пажњу јавности усмерила на потребе посла и пословних људи у сфери туризма.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs