Вести


Турски инвеститори заинтересовани за изградњу Фрушкогорског коридора

Нови Сад , 09. новембар 2016.
-A A +AТурски инвеститори заинтересовани за изградњу Фрушкогорског коридора.

Нови Сад , 09. новембар 2016. .

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, примили су данас представнике компаније "Нурол" из Турске, једне од водећих у грађевинском сектору у тој земљи, која је заинтересована за учешће у изградњи брзе саобраћајнице од Новог Сада до Руме, такозваног Фрушкогорског коридора.

Представници компаније "Нурол" Нуретин Акдениз и Сердар Улуочак, истакли су да је та компанија заинтересована да учествује у изградњи коридора, у оном облику за који су заинтересоване обе стране. Компанија је исказала интересовање за јавно-приватно партнерство са елементима концесије и могућност да учествује у финансирању читавог пројекта.

Секретари Галић и Грбић пренели су турским инвеститорима да је пројект саобраћајног коридора кроз Фрушку гору уврштен у ред приоритетних пројеката од националног значаја и упознали представнике компаније "Нурол" са пројектном документацијом.

Иначе, турска компанија "Нурол" постоји више од пет деценија и послује у 18 земаља на три континента. Од многобројних пројеката те компаније, издваја се изградња пута од Истанбула до Измира, у дужини од 400 километара са висећим мостом, који је по величини други у Европи, а четврти у свету.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs