Вести


Уводно излагање др Слободана Пузовића поводом четири предлога одлукe о изради просторних планова подручја посебне намене на седници Скупштине АП Војводине

Нови Сад , 26. септембар 2013.
-A A +AУводно излагање др Слободана Пузовића поводом четири предлога одлукe о изради просторних планова подручја посебне намене на седници Скупштине АП Војводине .

Нови Сад , 26. септембар 2013. .

Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић је у свом уводном излагању, поводом предлога о усвајању одлука о изради четири просторна плана подручја посебне намене - (Специјалног резервата природе „Слано Копово“, „Тителски брег“, „Суботичке пустаре и језера“, те Инфраструктурног коридора нафтовода од сабирно отпремне станице Турија Север до Рафинерије нафте Нови Сад са елементима детаљне регулације), као посебно битно издвојио чињеницу о значају који ова подручја имају за будући одрживи развој наше покрајине.

Носилац посла за све предложене планове је Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине. Координатор у складу са законом је Републичка агенција за просторно планирање, Организациона јединица за Војводину, а обрађивач предлога ЈП Завод за урбанизам Војводине.

Ресорни секретар др Пузовић је излагање завршио истицањем предности у погледу доношење ових одлука о изради просторних планова за подручја посебне намене, а што је циљу очувања и унапређења природне културне баштине, традиције, културе и обичаја локалног становништва и обезбеђивања одрживог развоја и привлачење средстава из европских фондова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs