Вести


Уговор о наставку сарадње Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а

Нови Сад , 22. март 2019.
-A A +AУговор о наставку сарадње Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а.

Нови Сад , 22. март 2019. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић и генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица, потписали су данас уговор о наставку сарадње на реализацији емисије за пољопривреднике "Зелена прогноза".

Др Радојевић је указао да је наставак овог пројекта, који се реализује у сарадњи Секретаријата и РТВ-а, од изузетног значаја за пољопривредне произвођаче, јер је реч о серијалу који свакодневно емитује информације о тренутном стању на војвођанским пољима.

„Предмет уговора је подршка емитовању емисије, која треба да пружи правовремене и адекватне информације пољопривредницима у вези појава и кретања штетних организама и болести, како би на терену могли адекватно да реагују“, нагласио је Радојевић.

Овај концепт сталног надзора над биљним производњама, према Радојевићевим речима, јесте од изузетног значаја јер пружа мониторинг у континуитету и заправо указује на појаве нових штетних организама, у односу на климатске промене које су присутне. То омогућава пољопривредницима да у право време и на ефикасан начин заштите своје усеве.

Секретар Радојевић је нагласио чињеницу да појава штетних организама и болести представљају најзначајнији лимитирајући фактор у приносима и квалитету пољопривредне производње. Стога је емитовање „Зелене прогнозе“, како је рекао, прилика, да уважавајући „струку и науку“, уз неопходне информације, пољопривредницима буде доступна и стручна помоћ.

Радојевић је на крају додао да ће на овај начин бити настављена једна успешна сарадња, и све то у интересу бољих приноса и продуктивније производње пољопривредних произвођача.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs