Вести


Удружењима грађана подршка од четири милиона динара за заштиту животне средине

Нови Сад , 27. октобар 2015.
-A A +AУдружењима грађана подршка од четири милиона динара за заштиту животне средине.

Нови Сад , 27. октобар 2015. .

Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић, са сарадницима, одржао је аконференцију за новинаре, на којој су представљени резултати новог циклуса подршке овог секретаријта удружењима грађана на територији АП Војводине у 2015. години, у оквиру програма заштите животне средине.
Др Пузовић је данас потписао уговоре са представницима удружења грађана, којима је одобрено суфинансирање 49 пројектних активности, чија укупна вредност износи четири милиона динара. Како је ресорни секретар саопштио, на конкурсу су подржани пројекти, који ће промовисати заштиту животне средине, те конкретне активности у овој области, потом очување и унапређење природних вредности, као и програми едукације и подизања свести јавности у области заштите животне средине у Војводини.
„Први конкурс Секретаријата, који је реализован у летњем периоду, био је посвећен активностима у области урбанизма, градитељства и просторног планирања. У области заштите животне средине, подршка је путем конкурса удружењима грађана упућена у оквиру прошлог циклуса, а исто тако и сада у оквиру актуелног конкурса. У овој години за поменуте конкурсе смо пласирали укупно 10,6 милиона динара, од којих је 8,6 милиона динара усмерено удружењима грађана који се баве животном средином и два милиона динара за активности у области урбанизма и грађевине“, саопштио је др Пузовић.
Како је још нагласио, интересовање за област животне средине је увек велика и ту се увек јави преко 200 удружења грађана различитих организација, док је у области урбанизма и грађевине то тридесетак, те је зато и више средстава опредељено за област заштите животне средине где је интересовање много веће.
Учесници данашње конференције за новинаре, изнели су интересантан податак, који сведочи о заиста великом интересу за ове конкурсе намењене удружењима грађана. За ове програмске активности, на конкурс Секретаријата пријавило се укупно 168 различитих организација, чија су потраживања износила 23 милиона динара.
Како је на овој конференцији још истакнуто, када је реч о актуелном конкурсу и његовој реализацији са чијом реализацијом се каснило, узрок томе био је ребаланс буџета, који је био пресудан када је реч о доступности средстава за реализацију ових конкурсних активности. Међутим, средства су и поред тога што је буџет Покрајинске владе смањен остала недирнута и, како је казао др Пузовић, резултат такве одлуке омогућио је и данашње потписивање ових значајних уговора.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs