Вести


Унапређивање здравствене заштите у АП Војводини

Нови Сад , 01. мај 2014.
-A A +AУнапређивање здравствене заштите у АП Војводини.

Нови Сад , 01. мај 2014. .

У циљу унапређивања здравствене заштите становништва Аутономне Покрајине Војводине и рада здравствене службе, на територији покрајине, од марта 2013. годин, примењује се Програм увођења нове информационе технологије у дијагностици и лечењу од хроничних незаразних болести и унапређењу радиолошке службе на територији АП Војводине, који финансира Влада АП Војводине кроз набавку опреме и издвајање средстава за едукацију стручног кадра.

Проф. др Весна Копитовић, покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију састала јуче са проф. др Робертом М. Фридлендером, начелником неурохирургије Медицинског центра Универзитета у Питсбургу, који је главни координатор овог центра за здравствену сарадњу са Србијом.

На састанку је закључено да ће се будућа међусобна сарадња одвијати кроз размену искустава у примени телемедицине, организовање заједничких стручних састанака и скупова у вези са правцима даљег развоја ове области и примени најновијих научних сазнања у пракси здравствених установа на територији АП Војводине у којима се спроводи ова информациона технологија у дијагностици и лечењу пацијената, као и кроз повезивање наших институција са институцијама из САД.

„Ради даљег развоја телемедицине и унапређења постојећег Програма здравствене заштите договорили смо се да ћемо ускоро потписати Меморандум о сарадњи са овом установом, јер је проф. др Фридлендер изразио спремност да успоставимо међусобну сарадњу у даљем развоју ове области медицине“ – рекла је проф. др Копитовић


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs