Вести


Уручена престижна признања Спортског савеза Војводине „Јован Микић – Спартак“

Нови Сад , 26. децембар 2013.
-A A +AУручена престижна признања Спортског савеза Војводине „Јован Микић – Спартак“.

Нови Сад , 26. децембар 2013. .

Данас су у Мастер центру, под покровитељством покрајинског секретаријата за спорт и омладину, уручена престижна признања Спортског савеза Војводине „Јован Микић – Спартак“. Награда која носи име славног спортисте додељује се од 1968. године за постигнуте врхунске резултате, допринос афирмацији и развоју спорта на териоторији АП Војводине. Спортско признање “Јован Микић – Спартак” уручује се у девет категорија и то: најбољој спортисткињи, најбољем спортисти, најбољем тренеру, најбољем спортском раднику, најбољем спортском судији, спортско гостигнуће, донатор спорта и најбољој спортског организацији и награда за животно дело.
Од укупно тридесет и осам номинованих у девет категорија, овогодишњи лауреати су: атлетичарка Ивана Шпановић, кајакаш Марко Драгосављевић, тренер Атлетског клуба „Војводина“ Горан Обрадовић, гимнастички судија Дејан Дејановић, Спортски савез Општине Сента, спортски радник Мирослав Копања, а за спортско достигнуће награђен је Владимир Савић из Панчева и у категорији за донатора спорта Електровојводина.
Брхунским спортистима, тренерима, спортским радницима и судијама награде су уручили и заменик покрајинске секретарке за спорт и омладину Миодраг Јововић, подсекретарка покрајинског секретаријата за спорт и омладину Александра Ристић и помоћник покрајинске секретарке за спорт и омладину Јанош Чикош. Награђенима, представницима Спортског савеза Војводине, Спортског савеза Србије, ресорног секретаријата и осталим гостима, овом приликом обратио се тренер Атлетског клуба “Војводина” Горан Обрадовић освртом зашто ова награда за њега има изузетан значај.
- Веома ми је драго што сам добио ову награду, јер веза између мене и ње се провлачи кроз цео мој живот и каријеру. Ово није моја прва Спартакова награда, прву сам добио на крају Основне школе за остварене спортске резултате, другу сам добио док сам био у Средњој школи и сматрам да је ова трећа сада круна забог које сам радио годинама у назад. Ова награда је изузетно важна и не смемо заборавити људе попут Јована Микића Спартака који су се годинама борили за развој и афирмацију спорта – рекао је Горан Обрадовић.
Награда за животно дело у области спорта припала је рвачу Сретену Дамјановићу који ове године слави педесет и пет година бављења спортом као спортиста, тренер и спортски радник. Славном спортисти награду је уручио председник Спортског савеза Војводине, Дарко Парежанин.
Награду „Јован Микић Спарткак“ претходних година су добили и: Олга Пулић, др Илија Јорга, Бранислав Покрајац, Славко Обадов, Бранислав Лончар, Иван Грбић, Милорад Кијац, Александар Шоштар, Александар Шапић, др Срђан Илић, Арпад Штербик, Тадија Качар, Богдан Родић, Бранислав Симић, Александра Ивошев и Зоран Гајић.


Извор: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs