Вести


Уручена једнократна новчана помоћ ученицима средњих школа из избегличких породица

Сремски Карловци , 28. новембар 2014.
-A A +AУручена једнократна новчана помоћ ученицима средњих школа из избегличких породица.

Сремски Карловци , 28. новембар 2014. .

Средњошколцима из 50 избегличких породица у нашој покрајини, уручени су данас уговори о додели једнократне новчане помоћи у износу од 40.000 динара. Помоћ је обезбедила Покрајинска влада, преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.
У свечаној сали Карловачке гимназије, уговоре је ђацима, којима је ово и вид награде за добре резултате које постижу у свом школовању, уручио помоћник покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику и демографију Мухарем Халиловић у присуству директора Фонда Радомира Кукобата.
Директор Фонда Радомир Кукобат је истакао да овај програм, односно мера Фонда има вишеструко значење, те да са једне стране она има социјални карактер и да је циљ помоћ социјално осетљивој групи. Истовремено, мера је и популациона, и како је Кукобат нагласио може се посматрати и као награда с обзиром на то да су предност имала деца која су остварила бољи успех у школи.
Од 2008. године, када је основан Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, једнократну новчану помоћ добило је преко 300 средњошколаца из избегличких и расељеничких породица на територији АП Војводине.
Ђацима који су добили ову помоћ и њиховим родитељима обратила се и директорка Карловачке гимназије Славица Шокица, која је присутне подсетила на значај и историјат једне од наших најстаријих образовних установа. Догађај је увеличала и јерменска уметница, извођењем класичног репертоара на клавиру, као и дела инспирисаних фолклором и духовним наслеђем њене домовине. Гошћа из Јерменије је исказала велико задовољство што њену изведбу слушају ђаци, чија је домовина била захваћена ратом, и који су морали да свој живот промене и започну у на другом месту.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs