Вести


Уручене награде и признања даровитим ученицима и њиховим менторима - „Таленти 2017“

Нови Сад , 13. децембар 2017.
-A A +AУручене награде и признања даровитим ученицима и њиховим менторима - „Таленти 2017“.

Нови Сад , 13. децембар 2017. .

Ученике и ученице основних, средњих и музичких школа из Војводине, који су постигли врхунске резултате на републичким и међународним такмичењима у школској 2016/2017. години и њихове менторе, Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину наградили су новчаним наградама, дипломама и похвалама.

Свечано уручење награда младим талентима уприличено је данас у централном холу Покрајинске владе, где су најбољи ученици у области науке, технике, језика и књижевности, ликовне и музичке уметности представљени са својим резултатима.

Одлуком Покрајинске владе, ове године је пет даровитих ученика добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 50 хиљада динара, 72 ученика је добило дипломе и новчане награде у износу 25 хиљада динара, 78 ментора дипломе и новчане награде од по 12 хиљада динара, а два оркестра и 93 ученика су добили похвале.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је поручио да су сви награђени ученици наш понос и да они треба да буду узор младим људима, похваливши посвећеност њихових ментора и родитеље који су им били велика подршка.

„Ови надарени појединци показали су да су рад, труд и амбиција уз даровитост сигуран пут ка најбољим резултатима. Мишљења смо да је такве ученике потребно наградити, дати им крила уз којa ће лакше да лете, поносно говорити о њима и продубити свест о томе да су они ти који представљају нашу земљу, нашу омладину, на најбољи начин.Њихови ментори препознали су таленат и прекројили га. Потребно је много ентузијазма, љубави и енергије да се нечији таленат препозна и обликује, отуда ће данас и они примити награде“, истакао је покрајински секретар Батез и рекао да је ове године додељено највише награда ученицима и менторима од када је она установљена.

Поред Владимира Батеза, део награда ђацима који су уз то добили и специјалне дипломе уручио je проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност. Он је уз честитке најбољим ђацима у нашој покрајини, указао на значај изузетности коју поседују и коју су успешно исказали у раној младости, упутивши посебне похвале менторима и родитељима који су то препознали и подржали.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs