Вести


Уручене награде најуспешнијим средњошколцима за видео радове

Нови Сад , 14. јануар 2021.
-A A +AУручене награде најуспешнијим средњошколцима за видео радове.

Нови Сад , 14. јануар 2021. .

Девет таблет рачунара уручено је данас у Холу Покрајинске владе најуспешнијим средњошколцима, који су учествовали на конкурсу за избор видео радова на тему „Мултикултуралност и етничка разноликост у Војводини“. Конкурс је настао захваљујући сарадњи Асоцијације Културанова и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

„Један од мотива за одлуку Секретаријата да се придружи идеји и да је свесрдно подржи свакако јесте у тематском одређењу конкурса, али ништа мање важно није било ни то што је позив нашим средњошколцима у себи имао стваралачку водиљу – требало је да се определе за неку форму уметничког изражавања, да буду маштовити и креативни и да на теме којима се ми понекад декларативно, по уходаној навици, дичимо, одговоре активно и демонстративно“, истакао је потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Жолт Сакалаш.

Видео радови подразумевали су кратку форму, до десет минута трајања, и бавили су се темама мултикултурализма и етничке разноликости на територији АП Војводине.Важан аспект конкурса била је могућност да ученици раде самостално, али и удружено ─ у групама и да се у својим визуелним радовима служе матерњим језицима.

„Наши средњошколци пружили су стваралачки рефлекс и сопствени доживљај оних вредности које умногоме одређују суштину Војводине и чине је препознатљивом и јединственом на карти Европе, као неупоредиво богатог етничког, језичког и културног простора с близу тридесет аутентичних националних заједница у складном саживоту“ , додао је Сакалаш.

На конкурсу који је био расписан у периоду од 08.12.2020. до 28.12.2020. године, пристигло је осам пријава, док су аутори четири видео рада награђени таблет рачунарима, које су им уручили потпредседник Покрајинске владе Жолт Сакалаш и заменик ресорног секретара Милан Ковачевић.

Списак награђениих аутора и њихових радова можете преузети ОВДЕ, а награђене видео радове можете погледати на сајту нашег секретаријата, титловане на све језике националних мањина који су у службеној употреби рада органа АП Војводине.

Преузмите документа:

File Списак награђених аутора и видео радова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs