Вести


Уручене новчане награде младим спортистима и тренерима за остварен значајан спортски резултат у 2016. години

Нови Сад , 23. децембар 2016.
-A A +AУручене новчане награде младим спортистима и тренерима за остварен значајан спортски резултат у 2016. години.

Нови Сад , 23. децембар 2016. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез уручио је данас са својим сарадницима новчане награде спортистима млађих узрасних категорија (млађим сениорима и јуниорима) и њиховим тренерима, који су током ове године остварили значајан спортски резултат на званичним такмичењима и освојили медаље на првенствима Европе и света.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину новчане награде најуспешнијим спортистима и тренерима додељује на крају сваке календарске године. Ове године додељено је 29 награда за спортисте и 10 награда за тренере, у укупном износу од 1.500.000,00 динара: награде у износу од 41 хиљаде динара добили су спортисти и њихови тренери олимпијских спортова, док су награде од 30 хиљада динара припале спортистима и тренерима неолимпијских спортова.

Секретар Батез рекао је да је подршка младим спортистима и њиховим тренерима који су врхунске резултате остварили на међународним такмичењима и част и обавеза, зато што пут ка врхунском спортском резултату није једноставан и зато што га чине и победе и порази. „Бити спортиста представља посебну мисију у друштву и спремност на предан и систематичан рад, често пун одрицања. Бити спортиста, значи донети одлуку да будеш добар узор и да дајеш увек све најбоље од себе“, поручио је Батез.

Ове године, јуниори и млађи сениори медаље су широм света освајали у бројним спортским дисциплинама: рвању, стрељаштву, пливању, кајаку, џуду, веслању, дизању тегова, кик боксу, каратеу, стоном тенису, куглању и ваздухопловству.

„Ови успеси су доказ да је спорт у Војводини рудник добрих резултата, а ми спортисти ћемо се трудити да и у будућности буде тако“, рекао је Миодраг Јотић, један од награђених тренера, познати спортиста и тренер Клуба борилачких вештина „Војводина - Велетабак“ из Новог Сада, који се у име награђених захвалио Покрајинском секретаријату за спорт на томе што је рад младих спортиста и њихових тренера препознат и вреднован.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs