Вести


Усаглашавање текста Нацрта Статута АП Војводине

Нови Сад , 24. април 2014.
-A A +AУсаглашавање текста Нацрта Статута АП Војводине.

Нови Сад , 24. април 2014. .

Чланови Колегијума Скупштине АП Војводине и Радне групе за израду Нацрта Статута АП Војводине на данашњој заједничкој седници усаглашавали су текст овог Нацрта, који је предложила Радна група.

На седници, којом је председавао председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, разговарало се о алтернативним предлозима за поједине чланове Нацрта Статута, те је усаглашен велики број отворених питања и донете су одлуке између алтернативних решења.

Договорено је и да сва питања око којих није постигнут договор данас, буду усаглашена на консултацијама и то до седнице Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине, који је формално-правни предлагач Статута АП Војводине, а која би требало да се одржи 7. маја.

Председник Пастор је предложио да се седница Скупштине АП Војводине, на којој би се расправљало о тексту Статута, буде одржана око 10. маја, како би се оставило довољно временског простора за његово потврђивање у Народној скупштини Републике Србије, а истовремено и испоштовао рок који је дао Уставни суд Србије (УСС).


Извор: Скупштинa АП Војводине
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs