Вести


У Војводини без листа чекања за катетеризације

Нови Сад , 14. децембар 2018.
-A A +AУ Војводини без листа чекања за катетеризације.

Нови Сад , 14. децембар 2018. .

Болести срца и даље су на првом месту по смртности у Војводини, а највећи проблем у покрајини представљало је то што су сви срчани болесници упућивани у Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, јер у другим градовима није било услова за лечење срчаних обољења, што је за последицу имало стварање дугих листа чекања.

Пре само две године, више од хиљаду грађана Војводине месецима је безуспешно покушавало да обави катетеризациони преглед срца, који је најчешће од животне важности.

Са завршеним пројектом стављања у рад ангио сала у Сомбору, Суботици и Зрењанину, као и са новим начином рада на Институту за кардиоваскуларне болести, у Војводини од данас нема листа чекања за катетеризацију.

Обративши се младим интервентним кардиолозима Србије на симпозијуму који је организован на Институту за кардиоваскуларне болести, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић изјавио је да смо, за непуне две године, у Војводини направили огроман искорак и стигли све европске и светске стандарде у лечењу исхемијске болести срца.

На Институту за кардиоваскуларне болести Војводине данас и сутра одржава се други Симпозијум младих интервентних кардиолога Србије. Ове године акценат младим стручњацима биће стварање СТЕМИ мрежа у Србији и региону.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs