Вести


У Гомељу у Белорусији потписан споразум о сарадњи АП Војводине и Гомељске области

Нови Сад , 19. мај 2017.
-A A +AУ Гомељу у Белорусији потписан споразум о сарадњи АП Војводине и Гомељске области.

Нови Сад , 19. мај 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, на челу делегације Покрајинске владе која учествује на 14. Гомељском економском форуму у Белорусији, представио је потенцијале АП Војводине на овом еминентном скупу који је окупио више стотина учесника из региона 15 земаља и, затим, са председником Извршног комитета Гомељске области Владимиром Дворником потписао Меморандум о сарадњи између АП Војводине и Гомељске области.

Гомељски економски форум има престижни значај, посебно за развој економске и трговинске сарадње и проширење међурегионалних односа.

Обраћајући се учесницима форума на пленарној седници, председник Мировић је рекао да је економска размена између две традиционално пријатељске државе Србије и Белорусије у последњих десетак година у порасту, да све процене говоре да може да буде много већа и, у том смислу, изузетно је важно и повезивање појединих региона двеју земаља.

„Уверен сам да је споразум о сарадњи АП Војводине и Гомељске области значајан корак у том правцу и да ће бити добар оквир за конкретну привредну, научно-техничку и културну сарадњу, од које ће сви имати користи. Покрајинска влада ће искористити све алате који су јој на располагању да договорени оквир сарадње буде испуњен на најбољи могући начин“, рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе још је истакао да је Војводина отворена за све инвеститоре, укључујући и белоруске, без обзира да ли се ради о директним улагањима, заједничким пројектима или другим видовима сарадње. Навео је, такође, да су врата за сарадњу отворена у свим областима, наводећи агробизнис и туризма као секторе у којима су значајни потенцијали.

Делегација Покрајинске владе у којој је и потпредседник и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић посетила је и изложбу „Пролеће у Гомељу 2017“, која се одржава у оквиру Економског форума, као својеврсна платформа где се посетиоци могу упознати са економским потенцијалом Гомељског региона, пронаћи партнере и потврдити узајамна интересовања.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs