Вести


У обнову ОШ „Петар Петровић Његош“ у Врбасу биће уложено готово пола милиона евра

Нови Сад , 20. фебруар 2017.
-A A +AУ обнову ОШ „Петар Петровић Његош“ у Врбасу биће уложено готово пола милиона евра.

Нови Сад , 20. фебруар 2017. .

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем и ресорним републичким министрима, Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Врбасу.

Након обиласка школе, премијер Вучић је изјавио да ће у обнову и модернизацију ове школе бити уложено готово пола милиона евра. Он је, такође, нагласио да ће у наредном периоду Влада Србије заједно са Покрајинском владом и локалном самоуправом радити на унапређењу комуналне инфраструктуре, на изградњи и опремању индустријских зона, како би се и у овом бачком градићу, након више деценија, отворио нови погон и становници запослили.

Вучић је нагласио да је посебно важно што је у текућој школској години у овој врбашкој основној школи прекинут тренд да се сваке године уписује све мање ученика, јер од тога зависи, како је рекао, опстанак Врбаса и целе наше Србије.

Председник Владе Србије је навео да у буџету има више новца него раније, захваљујући раду и труду, стрпљењу и поштовању грађана Србије да се спроведу тешке мере.

„Зато можемо данас да се договарамо да много новца уложимо у наше школе, да би данашњи и будући ђаци имали што боље услове, да могу да виде да у њиховој средини има опстанка“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да се у октобру прошле године кренуло у обнову 234 објекта, према програму који је Влада Србије направила за установе социјалне и здравствене заштите и образовне установе. Од тог броја, 106 су образовне установе.

„Срећан сам и поносан, јер радимо у више од 130 насељених места“, рекао је Александар Вучић и ученицима поручио да онај ко вредно ради и учи, на крају побеђује, а учитељима и наставницима да ће Влада Србије, колико буде могла, унапређивати њихов положај и примања.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs