Вести


У оквиру манифестације „Уклавири“ ученици новосадске музичке школе покушали да оборе Гинисов рекорд

Нови Сад , 20. септембар 2019.
-A A +AУ оквиру манифестације „Уклавири“ ученици новосадске музичке школе покушали да оборе Гинисов рекорд.

Нови Сад , 20. септембар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је вечерас у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, догађају који је организовала Омладинска престоница Европе Нови Сад у покушају да 23 ученика и професора Музичке школе „Исидор Бајић“, заједнички изводећи композицију на једном клавиру уђу у Гинисову књигу рекорда.

Потпредседник Милићевић је изјавио да је ово прелеп догађај, који је показао да младост, таленат, упорност и рад – могу све.

„Овај догађај је показао да је Нови Сад с разлогом Омладинска престоница Европе за 2019. годину и Европска престоница културе за 2021, и ово је једна од најлепших слика, која осликава Нови Сад, АП Војводину и Србију“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је нагласио да ће Покрајинска влада наставити да подржава пре свега талентоване младе људе, Град Нови Сад и организацију ОПЕНС у креирању оваквих изузетних догађаја, који младе стављају у први план.

Догађају су присуствовали и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, координатор ОПЕНС 2019 Вукашин Гроздановић, као и велики број грађана Новог Сада.

Ђаци и професори Музичке школе „Исидор Бајић“ извели су композицију под називом „Зора“ (Dawn), коју је компоновао бивши ученик те музичке школе, а сада студент Академије уметности у Новом Саду, Иван Марковић. Праћење обарања Гинисовог рекорда било је омогућено и преко лед екрана на Тргу слободе, а потврда да ли је рекорд оборен стићи ће до краја године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs