Вести


У Покрајинском заводу за спорт отворен терапеутски блок и соба за опоравак спортиста

Нови Сад , 27. децембар 2018.
-A A +AУ Покрајинском заводу за спорт отворен терапеутски блок и соба за опоравак спортиста.

Нови Сад , 27. децембар 2018. .

У Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта данас су отворени нови терапеутски блок и соба за опоравак спортиста. Вредност ове инвестиције, у потпуности подржане од Покрајинске владе, износи 2.616.720,00 динара.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, овом приликом је изјавио да је пројекат заједнички и осмишљен и спроведен у дело, и да представља само корак ка томе да се прате савремени трендови и пружи адекватна могућност за третман и бригу о здрављу војвођанских спортиста.

„Данашњи спорт, посебно врхунски и такмичарски, изискује велике физичке напоре. То је професија у којој дужа одсутност или неадекватно лечење може да доведе до негативних последица за самог спортисту и спортску организацију, те захтева брз опоравак и повратак на терен, чему ће и послужити овај терапеутски блок и соба за опоравак наших спортиста“, изјавио је покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Терапеутски блок је опремљен високо специјализованим медицинским уређајем, у коме је могуће удисати 99,99 одсто чист ваздух, без штетних честица и гасова, бактерија, вируса и алергена, затим мултифункционалним уређајем за активну, неинвазивну терапију и системом за опоравак – чизмама које помоћу компресије и декомпресије обезбеђују удобну масажу мишића.

Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић рекао је да Завод посебну пажњу поклања здрављу спортиста и навео да је обавио теренско тестирање више од 3.000 деце предшколског и школског узраста из свих општина у Војводини, око 3.500 систематских прегледа спортиста, укључујући и спортске таленте и стипендисте.

Након отварања новог блока, секретар Батез је обишао и реновиране просторије за спортско медицинске прегледе и одељење за дијагностику тренираности спортиста и упознао се са тренутним активностима ове важне стручне установе за наш спорт, као и плановима за будућност.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs