Вести


У Покрајинској влади потписан уговор за завршетак друге фазе радова у Научно-технолошком парку вредан 9,5 милиона евра

Нови Сад , 02. јул 2020.
-A A +AУ Покрајинској влади потписан уговор за завршетак друге фазе радова у Научно-технолошком парку вредан 9,5 милиона евра.

Нови Сад , 02. јул 2020. .

„За осам месеци у потпуности ћемо завршити Научно-технолошки парк и он ће бити велика развојна шанса за најсавременије информатичке технологије, за развојне центре домаћих и страних компанија, старт-апове и научне институте. Данашњи уговор је веома важан јер значи континуитет у улагању у Универзитет у Новом Саду“, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након потписивања уговора за завршетак друге фазе радова у Научно-технолошком парку, вредног 9,5 милиона евра.

За завршетак фазе II/2 и II/2а Влада Републике Србије издвојила је четири милиона евра, док је остатак обезбеђен из кредита Европске инвестиционе банке. Уговором су обухваћени грађевински и грађевинско-занатски радови за довођење у функцију дела остатка објекта НТП-а, површине 16.000 квадратних метара.
„Хвала Влади Србије и Европској инвестиционој банци, које су издвојиле новац за ову намену. Задовољан сам јер смо успели да у планираном року завршимо прву фазу, која је у функцији од почетка године и која је намењена Факултету техничких наука а за чије опремање је Покрајинска влада издвојила 70 милиона динара“, казао је председник Мировић.

Он је оценио да Покрајинска влада има добру сарадњу са Европском инвестиционом банком, са којом су у припреми и пројекти изградње блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине и зграде Института „Биосенс“.

„Ово је подстрек предузетништву јер ће Научно-технолошки парк бити расадник идеја и светионик развоја српске привреде“, рекла је шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.

Научно-технолошки парк, паметна и зелена зграда, заједнички је пројекат Владе Србије и Покрајинске владе, који има вишеструк значај пре свега у домену повезивања науке и привреде.

Потписивању уговора присуствовали су покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и в.д. директор Научно-технолошког парка проф. др Срђан Колаковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs