Вести


Факултет техничих наука “Михајло Пупин” у Зрењанину коначно добија лифт

Нови Сад , 22. јун 2017.
-A A +AФакултет техничих наука “Михајло Пупин” у Зрењанину коначно добија лифт.

Нови Сад , 22. јун 2017. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, поздравио је данас учеснике VIII Међународне научно-стручне конференције: „Информационе технологије и развој образовања“, која је одржана на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину. Након званичног отварања конференције, покрајински секретар Милошевић сусрео се и разговарао о актуелним проблемима са руководством Факултета и студентима са инвалидитетом.

Тим поводом Милошевић је истакао да су ребалансом покрајинског буџета обезбеђена три милиона динара за изградњу лифта на овој високошколској институцији.
„ Лифт ћемо изградити заједно са локалном самоуправом и потребно је да се хитно обезбеди сва неопходна документација. Лифт ће бити постављен и на Факултету за спорт у Новом Саду. Наша намера је не само да покажемо хуманост, већ пре свега да омогућимо да што више студената са инвалидитетом уписује и завршава студије“ , рекао је проф. др Зоран Милошевић.

Акцију за уградњу лифта покренула је пре више од годину дана студенткиња Милица Кнежевић која је и данас истакла да се од првог дана борила за доступност образовања, а не само за себе. И Дражен Тривуновић, такође, студент са инвалидитетом, задовољан је што ће можда већ од наредне школске године лифт бити изграђен, а самим тим и студирање олакшано.

У оквиру посете Зрењанину покрајински секретар Милошевић обишао је и Високу техничку школу струковних студија, где је одржао радни састанак са руководством те високошколске установе.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs