Вести


Фонд ''Европски послови'' АП Војводине: Семинар о амброзији за пољопривреднике у Срему

Сремска Митровица , 25. април 2012.
-A A +AФонд ''Европски послови'' АП Војводине: Семинар о амброзији за пољопривреднике у Срему.

Сремска Митровица , 25. април 2012. .


                                                         
У оквиру пројекта „Подршка животној средини без алергена", насталог као резултат партнерства између Фонда "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Града Баје, у Сремској Митровици је одржан семинар о амброзији намењен пољопривредницима у Срему.

Семинар је отворила помоћница директора Фонда „Европски послови" АП Војводине, Габриела Хас, која је представила пројекат „Подршка животној средини без алергена". Присутнима су се обратили и покрајинска секретарка за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Душанка Сремачки, представници истог секретаријата, Слободан Пузовић, Татјана Ђурић и Даница Попин, као и начелник Градске управе за пољопривреду и заштиту животне средине Сремске Митровице, Горан Чекеринац.

На семинару је било речи о карактеристикама амброзије, утицају амброзије на животну средину и становништво, мерама контроле популације амброзије, као и о досадашњим активностима њеног сузбијања на територији АП Војводине, с посебним освртом на територију града Сремска Митровица. У оквиру семинара представљен је „Водич за пољопривреднике о препознавању, штетности и мерама за сузбијање амброзије".

Пројекат „Подршка животној средини без алергена", укупне вредности од 391.000 евра, финансира се средствима Европске уније уз кофинансирање АП Војводине, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs