Вести


Формирана Радна група за израду Плана мреже здравствених установа

Нови Сад , 15. април 2019.
-A A +AФормирана Радна група за израду Плана мреже здравствених установа.

Нови Сад , 15. април 2019. .

У Покрајинској влади одржан је састанак покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића са руководиоцима здравствених установа на територији Аутономне покрајине Војводине.

Недавно усвојен Закон о здравственој заштити по којем Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за здравство добијају нове надлежности, и преузимају оснивачка права над 44 Дома здравља у Војводини, иницирао је и потребу образовања Радне групе за израду предлога Плана мреже здравствених установа.

На састанку је, одлуком покрајинског секретара за здравство формирана радна група, која има задатак, да након анализе здравственог стања и броја старосне структуре становништва, постојећег броја, капацитета и распореда здравствених установа, степена урбанизације, развијености и саобраћајне повезаности појединих подручја, доступности здравствене заштите, потребног обима одређеног нивоа здравствене делатности, економских могућности и других чинилаца, са стручног здравственог аспекта изнесе Предлог решења Плана мреже здравствених установа.

Радну групу чине представници Института за јавно здравље Војводине, Покрајинског секретаријата за здравство, Покрајинског Фонда за здравствено осигурање и здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите, чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs