Вести


Чедомир Божић обишао газдинство у Бикову

Биково , 19. новембар 2020.
-A A +AЧедомир Божић обишао газдинство у Бикову.

Биково , 19. новембар 2020. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао je пољопривредно газдинство породице Соковић у месту Биково код Суботице.

Породица Соковић бави се узгојем свиња и обрађује око 12 хектара земље за ратарску производњу сточне хране, која задовољава потребе исхране животиња кроз пострну сетву кукуруза после скидања јечма. Ово пољопривредно домаћинство је одличан пример које постиже изузетне резултате у производњи квалитетног концентрата.

Пољопривредном домаћинству породице Соковић, у текућој години, ресорни секретаријат одобрио је средства у износу од 1.263.858,00 динара, од тога 403.680,00 за систем наводњавања и 860.178,00 за куповину техничке опреме ради обезбеђивања бољих услова за узгој свиња. Према речима покрајинског секретарa за пољопривреду Чедомира Божића, оваква газдинства су пример добре праксе, где поред сточарске производње имају и ратарску производњу.

„Средства која су одобрена овом домаћинству уложена су на прави начин, што свакако представља добар оквир за унапређење услова и повећање пољопривредне производње“, закључио је Божић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs