Вести


Честитка Мирослава Васина за Дан жена, 8. март

, 08. март 2013.
-A A +AЧеститка Мирослава Васина за Дан жена, 8. март.

, 08. март 2013. .

Драге Војвођанке,Више од једног века је прошло од када су се жене широм света, излажући своје животе опасности, осмелиле, организовале и затражиле нешто што им заправо, потпуно природно припада - посао, безбедност и сигурност. Покренуле су борбу за равноправност.
Положај жене у једном друштву јесте данас показатељ колико је то друштво заиста слободно и демократско. Влада АП Војводине је од демократских промена 2000. године јасно показала своју опредељеност да гради друштво које ће пружати једнаке шансе својим грађанима и грађанкама. Војводина је друштво богато различитостима које негујемо и можда је баш и зато управо Војводина тако подгодно тло где се и политика равноправности полова дубоко утемељава и прима. Из Војводине су кретале и данас крећу све позитивне иницијативе, законски предлози, стратегије и мере које имају за циљ да се побољша положај жене.
Али, ми то не радимо сами. Најважнији наш партнер у овом послу, управо сте ви - жене Војводине, увек спремне да своје животе, своје породице и своје заједнице у којима живите, покренете и унапредите. Обавеза је Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова да подржи вашу спремност, храброст и решеност да мењате стварност на боље. То ћемо са осећајем велике одговорности чинити и даље.
У име Секретаријата и у своје лично име желим свим Војвођанкама срећан 8. март уз искрено убеђење да ћемо заједно остварити циљеве „најдуже револуције" - различитост по рођењу, али једнакост у људским и грађанским правима.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs