Вести


Шумарство и ловство су препознати у аграрној политици Покрајинске владе

Нови Сад , 19. децембар 2018.
-A A +AШумарство и ловство су препознати у аграрној политици Покрајинске владе .

Нови Сад , 19. децембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручили су данас 13 уговора, укупно вредних 28,5 милиона динара за пошумљавање, унапређење расадничке производње и набавку теренских возила у ловству.

Милићевић је том приликом изјавио да су унапређење шумарства и ловства - битни сегменти укупне аграрне политике у Покрајини, што се види и по мерама подршке Покрајинске владе тим областима. Он је навео да се површине под шумом у Војводини морају значајно повећати, да би се постигао задовољавајући проценат пошумљености.

„Аграр је у претходном периоду био у фокусу ове Покрајинске владе, о чему говори и улагање од преко 20 милијарди динара. То говори о нашој намери да од развојне шансе - аграр претворимо у нашу развојну полугу“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је подсетио да се кроз многе конкурсне мере помаже пре свега малим и средњим пољопривредницима. С друге стране, много се улаже у водопривредни систем, где је преко Абу Даби фонда у првој фази реализовано 11 пројеката вредних 13 милиона евра, за ново наводњавање 37 хиљада хектара ораница. Такође, аплицирано је за нових 18 пројеката у вредности од 50,5 милиона евра, што ће омогућити наводњавање нових 70 хиљада хектара.

„Све те инвестиције су у функцији већег раста у аграру у наредним годинама, што ће допринети укупном економском расту у Србији и Војводини“, нагласио је Милићевић.

Секретар Радојевић је навео да је од прошле године враћена мера подршке унапређењу расадничке производње. Он је казао да је у 2018. години укупна вредност инвестиција у шумарство износила 200 милиона динара, од чега је 160 милиона динара уложено у изградњу шумских путева, у расадничку производњу је уложено 26 милиона, а у пошумљавање 13,5 милиона динара.

Радојевић је још навео да је мера за набавку теренских возила у ловству уведена прошле године. Током 2018. године у развој ловства инвестирано је укупно 55 милиона динара, од чега је улагање Покрајине у износу од 35 милиона динара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs