Вести


Ђорђе Милићевић примио амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова

Нови Сад , 11. мај 2018.
-A A +AЂорђе Милићевић примио амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова.

Нови Сад , 11. мај 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова, са којим је разговарао о унапређењу међурегионалне сарадње, модалитетима привредне сарадње, као и о могућностима за инвестиције из Казахстана у области енергетике, пољопривреде и туризма.

Потпредседник Милићевић и амбасадор Рустемов су се сагласили да политички односи Србије и Казахстана који су на највишем нивоу, као и предстојећи споразум о институционалној регионалној сарадњи АП Војводине и Алматинског региона у Казахстану, дају подстрек да се више ради на економском и привредном повезивању.

„Наша жеља је да то буде много брже, много више и боље“, рекао је Милићевић и додао да су АП Војводина и Србија заинтересоване за инвестиције из Казахстана и стратешка партнерства у областима енергетике, пољопривреде и туризма и позвао инвеститоре из Казахстана да дођу у АП Војводину.

Саговорници су се сложили да неискоришћени потенцијали постоје у пољопривреди, нарочито у организацији модела заједничке производње хране у Казахстану за потребе трећих тржишта, посебно суседне Кине. Потпредседник Милићевић позвао је амбасадора Казахстана да посети новосадски Међународни пољопривредни сајам, који спада међу најзначајније манифестације у овом делу Европе.

Потпредседник Милићевић и амбасадор Рустемов су на крају разговора констатовали да је досадашња културна размена допринела приближавању два народа и подстакла и друга интересовања, те да су обе стране заинтересоване за развој туризма, чему би у многоме допринело отварање директне линије између главних градова – Београда и Астане.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs