Вести


Јавна презентација просторног плана за Банатску магистралу

Нови Сад , 24. јун 2016.
-A A +AЈавна презентација просторног плана за Банатску магистралу.

Нови Сад , 24. јун 2016. .

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић изјавио је данас да је јавна презентација просторног плана посебне намене за коридор саобраћајница на правцу пута М-24, односно на Банатској магистрали - први формални законски корак у реализацији пројеката који има немерљив значај за АП Војводину и Републику Србију.

„Банатска магистрала јесте један од приоритета нове Покрајинске владе. Реч је о правцу који креће од Дунава, односно Ковина, спаја Панчево, Зрењанин и Кикинду и потом се наставља према Чоки. Десни крак магистрале иде према Мађарској на Ђалу, а леви крак се наставља преко Сенте на аутопут Е 75, односно аутопут Београд-Будимпешта“, рекао је Владимир Галић.

Секретар Галић је додао да је значај Банатске магистрале немерљив, јер спаја интеррегионално Банат, који је слабо инфраструктурно повезан са једне стране и даје могућности за развој привреде у том делу АП Војводине и Републике Србије.

„Након јавне презентације и јавног увида који траје до 15. јула, следећи корак јесте усвајање овог документа у Скупштини АП Војводине, затим следи израда идејног пројеката и добијање грађевинских дозвола. Потрудићемо се да та процедура буде што бржа, због тога што је Банатска магистрала на просторном делу пута М-24, тачније само малим делом скреће са већ постојеће трасе пута, тако да неће бити већих захтева за експропријацију и тај поступак ће ићи брже“, рекао је секретар Галић.

Нацрт Просторног плана подручја посебне намене мреже коридора саобраћајне инфраструктуре на основном правцу државног пута првог реда број 24 - Суботица- Зрењанин - Ковин – Банатска магистрала и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене мреже коридора саобраћајне инфраструктуре на основном правцу државног пута првог реда број 24 - Суботица- Зрењанин - Ковин на животну средину, представљени су Скупштини АП Војводине.

Основни разлог за израду и доношење овог стратешког документа јесте стварање услова за реализацију националних, регионалних и локалних интереса у области саобраћајне инфраструктуре у обухвату Просторног плана на принципима одрживог развоја.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs