Вести


Јача подршка институцијама културе у општини Шид

Нови Сад , 29. новембар 2019.
-A A +AЈача подршка институцијама културе у општини Шид.

Нови Сад , 29. новембар 2019. .

„Обилазећи 45 војвођанских општина и водећи разговор са представницима институција културе, наш је задатак и циљ да израдимо Студију о развоју културе, која би јасније дефинисала њен развој“, рекла је данас, током посете oпштини Шид и њеним културним институцијама, Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Након посете Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“, која је основана пре 170 година, затим Културно-образовном центру, Галерији „Сава Шумановић“ и Музеју наивне уметности „Илијанум“, Драгана Милошевић је истакла да, у складу са буџетом за следећу годину, подршка ресорног секретаријата неће изостати. Ту је посебно нагласила и већа средства за откуп вредних књига значајних аутора.

У име Општине Шид поздравне речи упутио је заменик председника Зоран Семеновић, док су представници институција културе као неке од тема истакли санацију зграде „Илијанума“, јачу подршку библиотечком фонду и оним пројектима који захтевају заједнички рад свих нивоа власти.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs