Вести


„Бранково коло“ је тријумф поезије и књижевности

Нови Сад , 03. октобар 2017.
-A A +A„Бранково коло“ је тријумф поезије и књижевности .

Нови Сад , 03. октобар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић разговарао је данас са Ненадом Грујичићем директором песничке манифестације „Бранково коло“ из Сремских Карловаца, која је ове године имала своје 46. издање.

„Манифестација која ће за четири године заокружити пола века постојања, базична је за културу једне нације и једне земље“, рекао је Штаткић, апострофирајући чињеницу да ће 50-огодишњи јубилеј те манифестасије бити обележен 2021, дакле у години у којој ће Нови Сад бити Европска престоница културе.

„То ће бити својеврстан тријумф поезије и књижевности уопште, а „Бранково коло“ је, уз „Стеријино позорје“ и „Змајеве дечије игре“, једна од најпрестижнијих манифестација која заслужује подршку“, додао је Штаткић.

С друге стране, Грујичић је подсетио да је ова маниферстација изашла из оквира само поетичке провенијенције, јер је неколико година уназад осмишљен као мултимедијални пројекат, где се, уз остало, воде и значајне филозофске дебате.

„Посебно леп осећај је када се у оквиру одржавања наше манифестације, као својеврстан ветар у леђа, а у част великог песника доделе „Бранкове награде“, нагласио је Грујичић, предложивши да се стаза која води до Радичевићевог гроба на Стражилову оплемене бистама наших, али и великих европских и светских песника.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs