Вести


„Дани е-демократије и е-управе у Централној и Источној Европи 2017. године: дигитална подељеност у Дунавском региону”

Нови Сад , 04. мај 2017.
-A A +A„Дани е-демократије и е-управе у Централној и Источној Европи 2017. године: дигитална подељеност у Дунавском региону”.

Нови Сад , 04. мај 2017. .

На позив генералног секретара Конгреса локалних и регионалних власти при Савету Европе Андреаса Кифера, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, учествовао је на конференцији „Дани е-демократије и е-управе у Централној и Источној Европи 2017. године: дигитална подељеност у Дунавском региону”, која се одржала у Будимпешти, у периоду од 4. до 5. маја 2017. године.

Том приликом, покрајински секретар говорио је о теми „Говор мржње у дигиталној ери – узроци, последице и политичке препоруке”.

У оквиру радионице о говору мржње, секретар Њилаш причао је о нормативном оквиру у Републици Србији, о разлозима и последицама говора мржње, као и о могућим решењима у суочавању с тим проблемом. Такође, он је истакао значај усвајања Акционог плана за остваривање права националних мањина, који је Влада Републике Србије усвојила у марту 2016. године, а који предвиђа и конкретне мере за борбу против говора мржње, када су у питању припадници националних мањина.

Ова значајна дводневна конференција окупила је креаторе политика, стручњаке из области информационих наука, права, политичких наука, социологије и економије.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs