Вести


„Срем Шид“ после готово 20 година поново ради

Нови Сад , 09. август 2018.
-A A +A„Срем Шид“ после готово 20 година поново ради.

Нови Сад , 09. август 2018. .

Председник Републике Србије Александар Вучић, са којим су били потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, обишао је данас фабрику за прераду меса „Срем Шид“, као пример успешне приватизације из стечаја, а на позив нових власника којима је Споразум о слободној трговини са Турском обезбедио извоз јунећег меса на ово велико тржиште.

Нови власници, конзорцијум фирми „Агропапук“ из Кукујеваца и „Индустрије меса Ђурђевић“ из Пећинаца, уложили су два милиона евра, запослили 130 радника, покренули производњу и, већ у првом месецу рада, извезли говеђе месо у Турску у вредности већој од милион евра.

Председник Вучић је најавио да ће Министарство пољопривреде повећати субвенције у сточарству, за товну јунад и краве музаре, да је због аранжмана са Турском већ дошло до повећања цене говеђег меса, те да је циљ да се у наредних пет година сточни фонд врати на ниво из 1989. године од два милиона грла. Такође, намера је да се обезбеде и веће субвенције за прерађивачке погоне и фабрике.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs