Вести


„Bella ciao” последњи пут у 159. сезони Опере и Хора СНП-а

Нови Сад , 04. јун 2020.
-A A +A„Bella ciao” последњи пут у 159. сезони Опере и Хора СНП-а.

Нови Сад , 04. јун 2020. .

„Вечерашњи концерт Хора и Опере Српског народног позоришта, којим се завршава 159. сезона, јесте велики догађај, јер се одржава на отвореном и сви грађани могу да чују и виде колико су труда, не само данас већ и у претходном периоду, током пандемије, управо они уложили“, рекла је уочи концерта Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Она је подсетила да су чланови оркестра Опере СНП-а током претходна два месеца изолације уложили максималан труд да улепшају те дане нашим најстаријим суграђанима нумером „Bella ciao“, која је у извођењу Опере Српског народног позоришта обишла свет.

Како је навела Милошевићева, у сусрет јубилеју, 160. сезони, Покрајинска влада је издвојила средства за прву фазу реконструкције велике сцене СНП-а „Јован Ђорђевић“, која деценијама није сређивана, као и за уређење фасаде зграде нашег најстаријег националног театра.

Према речима управника СНП-а Зорана Ђерића, вечерас Опера Српског народног позоришта закључује 159. сезону и више од два месеца рада „на дистанци“.

Директор Опере Александар Станков рекао је да концерт почиње причом једног музичара на бини и да је ово прича о усамљености музичара који ствара у свету са дистанцом и без публике. „Уједно, ово је и прича о свему што смо заједно урадили у последња два месеца у покушајима да дођемо до своје, а негде и нове публике“, навео је Станков.

На концерту „OperAlive“ вечерас је учествовало преко 40 музичара, 20 хориста, солисти, као и диригент, гост из Италије, Андреа Солинас, а на програму је била оперска класика од „Хабанере“ из опере „Kармен“, преко Бетовенове „Оде радости“ до Пучинијеве „Тоске“.


Извор: за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs