Вести


Bладимир Батез: Школски спорт је база врхунског спорта, а школе највећа подршка спортским талентима

Нови Сад , 14. јун 2018.
-A A +ABладимир Батез: Школски спорт је база врхунског спорта, а школе највећа подршка спортским талентима.

Нови Сад , 14. јун 2018. .

Представницима покрајинских институција које су помогле да се ђаци војвођанских основних школа такмиче на осмој по реду Спортској олимпијади школске омладине- ШОСОВ, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, уручио је данас захвалнице и признања, на завршној свечаности, која је овим поводом одржана у Скупштини АП Војводине.

Указујући на значај ове спортске манифестације, којом Покрајина жели да промовише вредности и улогу школског спорта, Владимир Батез, уједно председник Организационог одбора СОШОВ, навео је да да је СОШОВ 2018. највеће спортско такмичење школа у Србији ове године са 6.000 учесника.

Он је додао да ову спортску манифестацију не би било могуће извести без залагања представника факултета за спорт и физичко васпитање, основних школа, спортских савеза и јавних предузећа, као и ресорног секретаријата за образовање, чија је улога немерљива када је реч о промоцији оваквог такмичења.

„Од укупног броја такмичара у 14 спортских дисциплина, ми смо у оквиру 8. ШОСОВА успели да изведемо на спортске терене око 83 посто учесника“, изнео је Батез.

Он је додао да је могуће да следећи СОШОВ обухвати и неке нове гране спорта, како би сви учесници изашли на спортске терене и, уједно, био препознат допринос њихових наставника и директора.

Батез је посебно указао на улогу и допринос школе у препознавању бенефита који са собом носи спорт. Како је рекао исто је и када је реч спортским талентима, где су наставници највећа су подршка.

Батез је овом приликом изнео уверење да ће се заједнички наставити и на изради нове стратегије развоја спорта Републике Србије и АП Војводине, у којима школски спорт треба да буде препознат као један од приоритета.

Плакете је представницима институција из наше покрајине за подршку у одржавању 8. СОШОВА, доделио председник Савеза за школски спорт Војводине Михаил Дудаш.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs