Вести


OШ „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима добила фискултурну салу и спортске терене

Госпођинци , 06. децембар 2018.
-A A +AOШ „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима добила фискултурну салу и спортске терене.

Госпођинци , 06. децембар 2018. .

Основна школа „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, у општини Жабаљ, после више од једног века постојања, добила је фискултурну салу и спортске терене на отвореном.

Након обиласка спортске сале и терена, председник Покрајинске владе Игор Мировић, рекао је да су Госпођинци коначно, након толико година чекања, добили халу у којој ће деца и спортисти имати квалитетне услове за бављене спортом.

„Након више од 10 година чекања Госпођинци су добили малу спортску дворану. Покрајинска влада значајна средства издваја за спортску инфраструктуру, јер желимо да деци, у свим срединама, обезбедимо добре услове за спортске активности“, изјавио је председник Мировић, подсетивши да су Покрајинска влада и Управа за капитална улагања АП Војводине за реализацију овог пројекта издвојили 40 милиона динара.

Подсетивши да су прошле недеље завршени радови на реконструкцији Градског стадиона у Суботици, те да је отворена нова спортска хала у Сивцу, председник Мировић најавио је да за неколико дана почињу радови на реконструкцији стадиона у Зрењанину, а следеће године и изградња спортског објекта у Белој Цркви.

„План Покрајинске владе је да свака општина у Војводини добије спортску халу и ка том циљу сигурно корачамо“, изјавио је председник Мировић.

Захваливши се Покрајинској влади на подршци и напорима које је уложила како би се радови на изградњи спортског објекта након више од деценије привели крају, председник Општине Жабаљ Чедомир Божић оценио је да је ово велики дан за школу, Госпођинце, али и целу општину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs