Најаве


Горан Јешић уручиће уговоре корисницима средстава по конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду

Понедељак, 12. мај 2014 - 10:00Горан Јешић уручиће уговоре корисницима средстава по конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Понедељак, 12. мај 2014 - 10:00 .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић уручиће уговоре корисницима средстава по конкурсима за наводњавање, пластеничку производњу и противградне мреже, који су конкурисали и остварили право на бесповратна средства овог Секретаријата. Планирано је да се Горан Јешић са корисницима, тим поводом, сретне у амфитеатру нове зграде Ректората новосадског Универзитета, у понедељак 12. маја 2014. године, у 10.00 сати.

Конкурс за наводњавање отворен је у марту ове године и траје до краја октобра. За првих 30 дана конкурса одобрено је приближно 29 милиона динара за 24 пројекта кроз које ће под заливне системе бити стављено нових 620 хектара, а укупно ће по овом конкурсу бити расподељено 274 милиона динара бесповратних средстава. Конкурс за противградне мреже такође је стартовао у марту и траје до краја септембра у укупној вредности од 260 милиона динара, а до сада је одобрено 37 пројеката по којима ће бити расподељено 116 милиона динара бесповратно и на тај начин ће бити нових 150 хектара под заштитним мрежама у Војводини. За пластенички производњу конкурсом је предвиђена расподела 60 милиона динара, а до сада је одобрено приближно 8 милиона динара кроз 24 пројекта, при чему и овај конкурс траје до краја октобра.

Потписивањем уговора, укупно за ова три конкурса за првих месец дана трајања заједничка инвестиција у војвођански аграр биће 355 милиона динара.

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs