Најаве


Драгана Милошевић поздравиће добитника награде за књижевност ,,Александар Тишма“ Ласла Дарвашија

Понедељак, 24. јун 2019 - 19:00Драгана Милошевић поздравиће добитника награде за књижевност ,,Александар Тишма“ Ласла Дарвашија .

Понедељак, 24. јун 2019 - 19:00 .

У понедељак, 24. јуна 2019. године, у 19.00 сати, у свечаној сали Матице српске у Новом Саду, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, поздравиће лауреата прве Међународне награде за књижевност ,,Александар Тишма“, мађарског књижевника Ласла Дарвашија (Darvasi László) .

Награду ће уручити Илма Ракуза (Ilma Rakusa), књижевница и критичарка из Швајцарске.

На свечаности ће говорити и Андреј Тишма, председник Фондације, Драган Станић, председник Матице српске Бора Бабић, управитељка Фондације и Ана Кукољ, модераторка програма.

Међународну награду за књижевност „Александар Тишма“, Ласло Дарваши, књижевник из Мађарске, добио је за књигу прича Wintermorgen (Gott. Heimat. Familie) објављену на немачком језику (Suhrkamp Verlag, Берлин 2016).

Награда се састоји из плакете и новчаног износа од 10.000 евра. Издавачка кућа Академска књига, која објављује Целокупна дела Александра Тишме, објавиће награђену књигу на српском језику.

Позивамо вас да извештаватеYou are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs