Најаве


Конференција за новинаре у Музеју Војводине

Понедељак, 20. мај 2019 - 12:00Конференција за новинаре у Музеју Војводине.

Понедељак, 20. мај 2019 - 12:00 .

У понедељак, 20. маја 2019. године, у 12.00 сати, у Музеју Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, обратиће се на конференцији за новинаре, која је органозована поводом доделе две најпрестижније музеолошке награде Националног комитета ICOM-a, за изложбе и стручњаке Музеја Војводине.

Награда Националног комитета ICOM-a за најбољу изложбу у 2018. години припала је изложби „Св. Спиридон - заборављени чудотворац“, аутора Сузане Миловановић, музејског саветника - историчара и Александра Петијевића, музејског саветника - етнолога.

Награда Музејског друштва Србије за пројекат године додељена је ауторима сталне поставке „Музеј присаједињења 1918. – Од сна до јаве“, др Драгу Његовану, музејском саветнику, Зорану Вељановићу, архивском саветнику кустосу и Јелени Добровић, кустоскињи дизајнерки.

На конференцији ће се присутнима обратити и др Драго Његован, директор Музеај Војводине и Тијана Станковић Пештерац, помоћница директора Музеја Војводине.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs