Најаве


Обележавање Светског дана шума

Четвртак, 21. март 2019 - 9:00

У четвртак, 21. марта 2019. године у Управној згради Градског зеленила у Новом Саду (Темерински пут бб), с почетком у 9.00 часова, поводом обележавања 45 година од оснивања смера Хотикултура и Светског дана шума, Пољопривредни факултет у Новом Саду и ЈКП „Градско зеленило“, организују II Стручно-саветодавни скуп „Иновације у хотикултури и пејзажној архитектури“.

На свечаном отварању скупа обратиће се покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.

У склопу обележавања Међународног дана шума, секретар Радојевић ће, овом приликом, заједно са...


Опширније

Пријем за министарку за европска и федерална питања и представницу покрајине Хесен у Влади Савезне Републике Немачке

Четвртак, 21. март 2019 - 9:30

У четвртак, 21. марта у 09.30 часова, у сали 16/I Покрајинске владе, председник Игор Мировић примиће Луцију Путрих, министарку за европска и федерална питања и представницу покрајине Хесен у Влади Савезне Републике Немачке.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, по чијем завршетку ће у холу Покрајинске владе, у 10.30 часова, бити одржана конференција за медије.

Позивамо вас да извештавате.


Опширније

Откривање споменика просветитељу Доситеју Обрадовићу у Модри

Четвртак, 21. март 2019 - 12:00

У четвртак, 21. марта 2019. године, у 12.00 часова, у граду Модри у Словачкој Републици, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствоваће откривању споменика Доситеју Обрадовићу, српском просветитељу и реформатору револуционарног периода националног буђења и препорода (1739-1811).

У циљу неговања српско- словачких односа и унапређења сарадње, подизање споменика организовало је Удружење Срба из Словачке, а аутор споменика је Ђорђе Лазић, вајар из Сремских Карловаца.

Свечано откривање биће испред Меморијалне...


Опширније

Обилазак радова на реконструкцији деонице Гребенског пута на Фрушкој гори

Петак, 22. март 2019 - 10:00

У петак, 22. марта у 10.00 часова, председник Покрајинске владе Игор Мировић обићи ће радове на реконструкцији деонице Гребенског пута на Фрушкој гори, од раскрснице са државним путем II A-100 до хотела Норцев (Локација: Чортановачка раскрсница).

Напомена: За представнике медија превоз је организован, а полазак је у 09.00 часова испред зграде Покрајинске владе. Новинаре и фоторепортере, заинтересоване за организовани превоз молимо да се пријаве на број 48-74-454 или 48-74-494.

Позивамо вас да извештавате.


Опширније

Посета делегације Републике Чешке

Петак, 22. март 2019 - 10:30

У петак, 22. марта 2019. године, у 10.30 часова, у сали бр. 2 у Скупштини АП Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Милан Ковачевић примиће делегацију Одбора за науку, образовање, културу, омладину и спорт Парламента Републике Чешке, коју предводи председник Одбора Вацлав Клаус. У пратњи делегације биће и заменик амбасадора Републике Чешке у Републици Србији Павел Коближка.
Позивамо фоторепортере и ТВ-...


Опширније

Уговор о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а на емисији „Зелена прогноза“

Петак, 22. март 2019 - 12:00

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић ће у петак, 22. марта 2019. године у 12.00 часова, потписати уговор са генералним директором Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“ Миодрагом Копривицом, о продукцији и емитовању емисије „Зелена прогноза“ на РТВ, која има за циљ ближе упознавање јавности, стручну помоћ и унапређење пољопривредне производње.

Уговор о сарадњи ће бити потписан у кабинету генералног директора Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“, Ул. Игњата Павласа 3.

Позивамо да извештавате.


Опширније

Конференција „Жене у политичком животу“

Петак, 22. март 2019 - 12:45

У петак, 22. марта 2019. године, у 12.45 часова, у Великој сали Скупштине АП Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић обратиће се на конференцији „Жене у политичком животу“, у оквиру панела “Изазови, препреке и искуства жена у политичком животу“.

Конференцију „Жене у политичком животу“ организује Женска парламентарна мрежа Скупштине АП Војводине и почиње у 11.00 часова.

Позивамо Вас да извештавате.


ОпширнијеКонтакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs