Најаве


Наступ Kамерног оркестра из Египта "Al NOUR WAL AMAL"

Уторак, 24. септембар 2019 - 19:00Наступ Kамерног оркестра из Египта "Al NOUR WAL AMAL".

Уторак, 24. септембар 2019 - 19:00 .

У уторак, 24. септембар 2019. године, у 19.00 часова, у Студију "М", у Новом Саду (Игњата Павласа 3), покрајински секретар за културу, јавно ифнормисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравиће чланове Камерног оркестра из Египта, а речи подршке упутиће им и представник Амбасаде Арапске Републике Египта у Србији, која је заједно са Културним центром Војводине „Милош Црњански“ организовала концерт.

"Al NOUR WAL AMAL" камерни оркестар из Египта је јединствени у свету, јер га чине слепе жене музичари, које изводе западну класичну и оријенталну музику. Оркестар обухвата све четири секције инструмената: жичани, дувачки, лимени и удараљке. Музичари наступају без читања музичких нота на Брајевом писму или по упутству маестра.

Као такав стекао је међународну репутацију, славу и признање. Посетио је до сада пет континената, а музичари су својим врхунским извођењем задивили публику, коју не могу ни да виде, у 26 земаља.

Данас у овом оркестру наступа четврта генерација школске деце и студената ове музичке школе, са циљем да следи успешан пут бивших генерација слепих музичара. Ова генерација почела је да одржава концерте крајем 2011. и већ су освојили срца и дивљење публике у Kаиру и иностранству.

На концерту у Новом Саду биће изведена дела композитора Риyад Ел-Сонбатyа, Мохамед Абдел Вахаб Абдел Фатаха, Георгеса Бизета, Јохана Страуса II, Јохана Хелмиха Романа, Петра Илића Чајковског, Абоу-Бакр Kаирата, Ахмед Ебеида, Вердија, Микиса Теодоракиса.Улаз је бесплатан.

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs