Најаве


Округли сто у оквиру ИПА пројекта „Заштита природе од инвазивних биљних врста“

Уторак, 15. јануар 2019 - 12:00Округли сто у оквиру ИПА пројекта „Заштита природе од инвазивних биљних врста“.

Уторак, 15. јануар 2019 - 12:00 .

Обавештавамо Вас да ће се у уторак, 15. јануара 2019. године, са почетком у 12 часова у Скупштини АП Војводине (сала 1), у Новом Саду, одржати округли сто о инвазивним биљним врстама у оквиру пројекта „Заштита природе од инвазивних биљних врста“ који се реализује у оквиру другог позива Интерег – ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

Овом догађају ће присуствовати представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за пољопривреду водопривреду и шумарство, Покрајинског завода за заштиту природе, представници локалних самоуправа, инспекције за заштиту животне средине, управљачи заштићених подручја из Војводине, као и представници јавних, научних и стручних институција које се баве проблемом инвазивних биљних врста.

Водећи партнер на пројекту, који траје до 29. септембра ове године, јесте Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, а партнер из Мађарске је Универзитет John von Neumann (Neumann Janos Egietem). Његов главни циљ је смањење ризика по животну средину и спречавање негативних ефеката климатских промена у заштићеним подручјима у граничном региону Мађарске-Србија спровођењем заједничких акција праћења и мапирања инвазивних биљних врста и сузбијања амброзије, како би се обезбедио бољи еколошки статус заштићених подручја и бољи услови за живот становништва.

Позивамо вас да извештавате.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs