Најаве


Почетак акције “Недеља за чистију Војводину”

Понедељак, 24. јун 2019 - 8:00Почетак акције “Недеља за чистију Војводину”.

Понедељак, 24. јун 2019 - 8:00 .

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине на челу са покрајинским секретаром Владимиром Галићем, спровешће акцију “Недеља за чистију Војводину”, заједно са Националним парком Фрушка Гора, Јавним предузећем “Војводинашуме”, Градом Новим Садом, као и бројним локалним самоуправама и то у периоду од 24. до 27. јуна.

Почетак акције је у понедељак, 24. јуна 2019. године, у 8.00 сати. Скуп је код старог Информативног центра на Иришком венцу, а акција се наставља на локалитетима Змајевац, Врдник, Бранковац и Иришки венац.

“Недеља за чистију Војводину” спроводи се као увод у активности које произилазе из Декларације о заштити животне средине у АП Војводини, усвојене у мају ове године у Скупштини Војводине, којом је предвиђено да се до краја следеће године уведе забрана коришћења пластичних кеса и пластичних производа за једнократну употребу.

Опредељење АП Војводине да се елиминишу озбиљне штете, које бацањем пластичних кеса и других пластичних производа за једнократну употребу, наноси екосистемима има за циљ одговорније управљање животном средином, како би се заштитила природа и обезбедио здравији и лепши живот грађана на територији покрајине.

Позивају се сви заинтересовани волонтери да се прикључе акцији чишћења, која ће се одржати по распореду на разним локалитетима у АП Војводине.

Изјаве за медије планиране су у 8.00 сати, код старог Информативног центра на Иришком венцу.
Позивамо Вас да извештавате.
За извештаче из Новог Сада организован је превоз, у 7.15 сати, испред главног улаза у зграду Покрајинске владе.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs